Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher nu a dezvaluit suma tranzactiei, care urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele doua luni, relateaza Mediafax.
Magazinele din Romania urmeaza sa fie reconfirgurate in formatul Brico Depot, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

„Bricostore Romania a inregistrat vanzari de 131 milioane de euro anul trecut si profit EBITDA de 5 milioane de euro. Este unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din Romania, cu magazine bine amplasate. Folosind formatul Brico Depot, exista posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine”, se arata intr-un comunicat al grupului britanic.

Romania este o piata atractiva, in crestere, pentru bricolaj. Piata organizata de profil s-a triplat in perioada 2005-2011, la circa 1 miliard de euro, se arata in comunicatul grupului britanic.

„Piata de amenajari interioare din Romania are un potential solid de crestere, iar magazinele pe care le cumparam se afla in locatii bune”, a declarat directorul general al Kingfisher, Ian Cheshire.

SURSA: WALL-STREET.RO

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?