Consiliul Concurenţei a anuntat luni ca a autorizat cu conditii tranzactia prin care Glebi Holdings PLC, companie a grupului Penta, preia A&D Pharma Holdings NV, dupa ce Glebi si-a luat angajamentul de a cesiona 18 farmacii Arta.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a apreciat că operaţiunea generează suprapuneri atât pe piaţa comercializării cu amănuntul, cât şi pe piaţa comercializării cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Acest lucru ar fi putut conduce la consolidarea poziţiei Glebi Holdings PLC pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice”, arată un comunicat transmis luni de autoritatea de concurenţă.

Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de catre Glebi Holdings, unul din acestea fiind cesionarea a 18 farmacii Arta din Bucuresti si Timisoara.

„Analiza autorităţii de concurenţă a condus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de părţile implicate, realizarea operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, mai spun oficialii instituţiei.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Glebi Holdings PLC este parte a Grupului Penta, grup activ in Romania in sectorul jocurilor de noroc, cat si in cel medical. In ceea ce priveste sectorul medical, Grupul Penta desfasoara activitati de comercializare cu ridicata, respectiv cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice. Activitatile de retail farmaceutic se realizeaza prin farmaciile Arta.

A&D Pharma Holdings NV este companie a Grupului A&D Pharma, grup activ în sectorul medical. Grupul A&D Pharma este integrat vertical, desfăşurând servicii de producţie, distribuţie şi retail de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Activităţile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Sensiblu şi Punkt.

Sursa: http://www.economica.net/preluarea-a-d-pharma-de-catre-glebi-holdings-a-fost-autorizata-de-consiliul-concurentei_152856.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?