Piraeus Bank a scos la vânzare în luna mai a acestui an clădirea de birouri Omega City Business Center, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu. Preţul anunţat de bancă a fost de 14 milioane de euro. La începutul acestei luni, valoarea de vânzare a fost ajustată, la 10 milioane de euro.

În luna martie a acestui an, lichidatorul societăţii care deţine imobilul scosese la vânzare proprietatea la preţul de 9 milioane de euro.

Clădirea de birouri se află pe strada Nerva Traian, în apropiere de Bulevardul Unirii, a fost construită în 1996 şi are 11 etaje. Suprafaţa închiriabilă este de 12.146 mp, iar printre chiriaşi se numără, pe lângă firmele lui Adamescu, Astra Asigurări şi România Liberă, UniCredit Ţiriac Bank, Citibank, Finansbank, IBM, Libra Bank.

Societatea nu a depus bilaţul fiscal aferent anului 2013, dar potrivit datelor pentru 2012, cifra de afaceri a fost de 896.000, pierderile de 1,15 milioane de euro, iar datoriile de aproape 60 de milioane de euro.

Dan Adamescu a fost arestat în luna iunie a acestui an pentru două inracţiuni de luare de mită. Recent, omul de afaceri a înaintat o cerere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care solicită arestul la domiciliu în locul arestului preventiv.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

Adamescu, al doilea cel mai bogat român din Top 300 Capital, are o avere estimată la 900 de milioane de euro şi are firme cu activităţi în imobiliare, asigurări, construcţii, energie, media. Printre activele imobiliare imortante ale lui Adamescu se află şi cele două centre comerciale Unirea din Bucureşti şi Braşov, dar şi clădirle Business Center Modern (sediul BVB), dar şi hotelul Rex din Mamaia.

Sursa: http://www.economica.net/pretul-de-vanzare-al-cladirii-de-birouri-detinuta-de-adamescu-in-centrul-bucurestiului-a-fost-redus-cu-30prc-_86520.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?