In luna in care Romgaz (SNG) a intrat la tranzactionare pe Bursa, Erste Asset Management (AM), cel mai mare administrator de fonduri mutuale din Romania, a reusit sa atraga subscrieri nete de 550 mil. lei (123 mil. euro) de la investitori, suma record pentru piata romaneasca.

In luna in care Romgaz (SNG) a intrat la tranzactionare pe Bursa, Erste Asset Management (AM), cel mai mare administrator de fonduri mutuale din Romania, a reusit sa atraga subscrieri nete de 550 mil. lei (123 mil. euro) de la investitori, suma record pentru piata romaneasca.

Pentru comparatie, toate fondurile de investitii romanesti inregistrasera in octombrie subscrieri nete de 316 mil. lei. Plasamentele facute de investitorii persoane fizice au fost de 300 mil. lei, depasindu-le pe cele facute de fondurile de pensii si ceilalti jucatori institutionali (250 mil. lei).

“A fost vorba despre o serie de plasamentele in actiuni, inclusiv prin intermediul fondurilor mutuale din partea administratorilor fondurilor de pensii, pe fondul unor asteptari de evolutii pozitive pe piata de capital din Romania si, in general, in categoria de risc in care este perceputa Romania din partea investitorilor institutionali”, spune Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management.

Din ce in ce mai multi romani au ales in ultimul an sa isi plaseze o parte din economii in fondurile mutuale, in contextul scaderii dobanzilor oferite de banci la depozite (in prezent cifrate la circa 4,5%) si a evolutiilor pozitive din piata de capital romaneasca. La sfarsitul lunii octombrie, aproape 262.000 de romani aveau plasamente in fondurile de investitii ale caror active ajungeau la 11,4 miliarde de lei (2,57 mld. euro).

Erste Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri local, cu o cota de piata de 25,3%, active de 5 mld. lei si peste 110.000 de investitori. Erste AM activeaza de cinci ani in piata romaneasca.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/158166/investitii-record-facute-de-romani-in-noiembrie-erste-a-strans-peste-500-mil-lei.html#ixzz2mQ5WcDZh

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?