Lantul hotelier Hilton Worldwide Holdings vrea sa atraga o finantare de pana la 2,4 miliarde de dolari printr-o oferta publica initiala (IPO) pe bursa de la New York. Fondurile vor fi folosite pentru plata datoriilor, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Grupul Hilton, preluat in 2007 de fondul Blackstone Group, a transmis luni prospectul pentru listarea la bursa. Compania si actionarii sai au scos la vanzare 113 milioane de actiuni, la un pret indicativ de 18-21 dolari pe actiune.

Hilton este cel mai mare lant hotelier la nivel global, cu peste 4.000 de proprietati. Dupa ce a fost preluat de Blackstone, grupul Hilton a refinantat datorii de aproximativ 13 miliarde de dolari, profitand de revenirea economiei americane, cu cresteri pe bursa si imbunatatirea ratelor de ocupare ale hotelurilor.

In ultimii 6 ani, directorul general al Hilton, Christopher Nassetta, a majorat numarul camerelor disponibile cu 34%, majoritatea pe plan international sau in unitati operate in franciza, unde nu sunt necesare investitii de capital din partea grupului. De asemenea, Hilton a extins programele de fidelitate.

Oferta publica a Hilton va fi a treia ca marime din SUA in acest an si cea mai mare derulata vreodata in sectorul hotelurilor, potrivit datelor Bloomberg.

Hilton a fost fondata in 1919 de omul de afaceri american Conrad Hilton, care a cumparat atunci un prim hotel, in Cisco, Texas. Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 352 milioane de dolari, in urcare cu 39%, si venituri de 9,3 miliarde de dolari. Actiunile Hilton vor fi listate pe New York Stock Exchange, cu simbolul HLT. Aranjorii operatiunii sunt Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America si Morgan Stanley.

Sursa: wall-street.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?