Camerele foto care echipeaza telefoanele inteligente devin din ce in ce mai performante, insa nu inlocuiesc total nevoia unui aparat foto. O companie canadiana vine cu o solutie care promite sa schimbe acest aspect.

De vina pentru fotografiile nu tocmai reusite este calitatea optica slaba a camerelor foto de pe smartphone-uri, scrie Digital Trends. Daca si lumina din mediul respectiv este slaba, atunci nu rezulta chiar cele mai bune imagini.

Canadienii de la Algolux au gasit solutia in dezvoltarea unui algoritm, si nu in imbunatatirea calitatii optice a camerelor foto. Metoda lor se numeste „optica computationala”. Ea foloseste cantitatea maxima de informatii oferite de o asemenea componenta a unui smartphone.

Astfel, claritatea fotografiilor creste, la fel intamplandu-se si cu detaliile redate de ele. Informatiile obtinute sunt folosite pentru a recupera detaliile care, in conditii normale, s-ar pierde.

Un alt aspect imbunatatit de Algolux este stabilizarea imaginii cu ajutorul camerei foto frontale a unui telefon. In plus, programul foloseste in acest scop si senzorul de miscare al telefonului. Caracteristica e utila in cazul imaginilor surprinse in miscare.

Compania canadiana spera ca producatorii de smartphone-uri vor implementa noua tehnologie incepand cu anul 2015.

Ea are de intampinat o dificultate majora, caci iPhone-urile nu permit folosirea simultana a ambelor camere foto.

In al doilea rand, e bine de stiut ca procesarea tuturor informatiilor va duce la un consum mare al bateriei telefonului.

Sursa: http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/selfie/inventia-care-poate-schimba-fotografiile-facute-cu-smartphone-ul-1320371

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?