O subsidiră deţinută de Alpha Bank a preluat parcul logistic MLP Bucharest Sud, construit de investitori polonezi. Creanţa Alpha Bank este de 105 milioane de lei.

AGI-RRE HERA, vehicul investiţional deţinut de Alpha Bank, a preluat proiectul MLP Bucharest Sud. Tranzacţia se ridică la 62,5 milioane de lei, cu 40% mai puţin decât are de recuperat banca din falimentul proiectului.

Parcul logistic MLP Bucharest Sud este situat în Popeşti-Leordeni şi are o suprafaţă totală de teren de 56,5 ha şi construcţii în suprafaţă de 12.000 mp. Cel mai mare chiriaş al parcului este Sarantis Group, unul dintre cei mai mari importatori de cosmetice din România.

MLP Bucharest Sud a fost construit în 2010 de către Millennium Logistic Parks Group din Polonia, unde deţine cinci parcuri logistice, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina de internet a companiei.

Societatea prin care a fost construit proiectul a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut, iar la câteva luni de la deschiderea procedurii, firma a intrat în faliment în octombrie 2013. Alpha Bank este cel mai mare creditor, cu o creanţă în valoare de 105 milioane lei, circa 24 milioane euro şi în proporţie de 72,5% din masa credală.

„AGI-RRE HERA are interesul de a da o nouă dimensiune acestui proiect, să-l dezvolte la adevaratul lui potenţial. În prezent, proiectul este finalizat în proportie de doar 10%. Conceptul proiectului este built to suit, astfel încât cladirile sa fie modelate dupa cerintele si nevoile clientilor. Designul cladirilor pleaca de la un basic standard si poate fi modificat ulterior la cererea clienţilor şi este proiectat să poată fi mulat pe cerinţele specifice ale fiecărui client”, a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Euro Insol administreaza împreună cu agentul de vânzări Premier Estates proiectele Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan, Verdi Park, Residence du Lac, Perla Residence.

Sursa: http://www.economica.net/alpha-bank-a-preluat-un-parc-logistic-din-sudul-bucurestiului-aflat-in-faliment_87179.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?