Divizia de imobiliare deţinută de IKEA în România, dar şi din alte ţări, îşi schimbă denumirea.

Inter IKEA Property Division anunţă rebrandingul celor nouă societăţi ale sale sub denumirea de Vastint.

“Începând de astăzi, cele nouă societăţi din cadrul Inter IKEA Property Division, și anume Interprime Properties (România), Larix Property (Letonia), Pinus Proprius (Lituania), SwedeCenter (Polonia), Pronam (Olanda), Galliford (Belgia), LandProp (Marea Britanie), Vastint Land (toată Europa) şi Inter Hospitality (toată Europa), sunt unite sub o singură denumire, Vastint“, se arată într-un comunicat al Inter IKEA Group.

Vastint Holding B.V. reprezintă compania mamă a Inter IKEA Property Division, societate fondată în 1989 în Olanda. Vastint reprezintă denumirea prescurtată a „Vastgoed Internationaal”, însemnând „Proprietăţi imobiliare internaţionale” în limba olandeză.

Divizia de imobiliare a IKEA are în România două terenuri pe care urmează să construiască proiecte de birouri, locuinţe şi spaţii comerciale.

După patru ani de la achiziția terenului pe care a funcționat plaftorma Timpuri Noi din Bucureşti, Vastint a luat autorizație de construcție în luna decembrie a anului trecut. Terenul fostei platforme industriale, cu o suprafaţă de 53.000 de mp a fost cumpărat în 2010 cu 34,6 milioane de euro. Suprafaţa construită pe acest teren va fi de 150.000 mp.

CITEŞTE ŞI IKEA are autorizaţia de construcţie a proiectului de la Timpuri Noi. Cum vor arăta turnurile

În 2011, Vastint a cumpărat două hectare situat în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea din Bucureşti cu 13 milioane de euro. Planurile prevăd construcţia de spaţii de birouri, cu o suprafaţă construită de 50.000 mp. Terenul din zona Pasajului Basarab era folosit anterior de Baduc pentru facilitati de vânzare a materialelor de construcţii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianţi de materiale de construcţii şi instalaţii din România.

Cea mai mare parte a portofoliului de proiecte dezvoltate de Vastint în Europa, în proporţie de 62%, se află în Olanda. Acolo, divizia de imobiliare a IKEA a construit proiecte cu o suprafaţă totală de 262.000 mp. În Polonia a construit 83.000 mp, în Belgia 40.000 mp, în Lituania 28.000 mp şi în Letonia 14.000 mp.

Sursa: http://www.economica.net/ikea-schimba-denumirea-diviziilor-de-imobiliare–inclusiv-din-romania–ce-proiecte-are-in-plan-la-noi_88239.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?