ECONOMIE » NEWS

Grupul britanic Aviva Plc a anunţat marţi vânzarea diviziei de asigurări generale din Turcia, Aviva Sigorta, către un consorţiu de fonduri de private equity condus de EMF Capital Partners, pentru o sumă care nu a fost dată publicităţii, transmit Dow Jones Newswires şi Reuters.

Asiguratorul britanic Aviva a explicat că vânzarea face parte din strategia sa de a se concentra pe afacerile care generează profituri atractive. Tranzacţia urmează să fie supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2014.

Grupul britanic a dat asigurări că divizia de asigurări de viaţă şi de pensii din Turcia, AvivaSA, nu va fi afectată în urma acestei tranzacţii.

Luni, acţiunile Aviva au închis la 476 penny la bursa de la Londra, evaluând compania la 14,04 miliarde de lire sterline (23,15 miliarde de dolari).

Aviva şi-a vândut în 2012 operaţiile de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia rivalei americane Metlife, ca parte a planului de a se reprofila pe pieţele unde obţine cele mai mari venituri. Analiştii susţin că, alături de Asia de Sud-Est, Europa Centrală şi de Est reprezintă una din regiunile cele mai promiţătoare pentru asiguratori, datorită creşterii economice solide şi a unei pieţe a serviciilor financiare slab dezvoltate.

Sursa: http://www.economica.net/aviva-vinde-divizia-din-turcia-catre-emf-capital-partners_76339.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?