America ofera astazi oportunitati speciale, pe care romanii inteligenti, muncitori si cu stofa de antreprenori nu trebuie sa le piarda. Acestea sunt cele mai importante 3 motive:


A. Pentru multi ani, leul va continua sa se devalorizeze fata de dolarul american.
B. In curand Uniunea Europeana va avea un acord de comert liber (fara taxe vamale) cu Statele Unite.
C. Antreprenorii romani de azi, mai mult decat oricand, sunt comparabili cu cei americani.

A. Cel putin pana la contopirea leului cu moneda euro, evolutia pe termen lung a monedei romanesti va urma un trend devalorizare fata de dolarul american.

Acest lucru se datoreaza faptului ca dolarul de azi e relativ ieftin, datorita in special politicii monetare dar si deficitului bugetar american. In urma cu aproape un an, Columbia Management spunea acelasi lucru. Chiar daca nu se va aprecia semnificativ fata de alte monede internationale, dolarul american va evolua pozitiv fata de leu. Valoarea unei monede nationale pe termen lung reflecta competitivitatea acelei natiuni iar leul autohton are probleme serioase fata de dolar.

B. Dupa o serie de discutii nefructificate de aproape un deceniu, azi exista intentia clara pe ambele maluri ale Atlanticului de a semna un acord bilateral de comert fara taxe vamale. Presedintele Obama a amintit acest lucru in Raportul Anual privind Starea Natiunii. Romania e un beneficiar colateral al unui astfel de acord, dar unul care are destul de mult de castigat in conditiile competitivitatii noastre din punct de vedere al costului muncii. Chiar daca bulgarii stau mai bine decat noi, o sa ne fie si noua bine.

C. Antreprenorii romani de azi sunt in cea mai parte tineri sau foarte tineri. La fel ca si omologii lor americani, antreprenorii romani au acces la informatie, au abilitati de comunicare la nivel international, au multe idei si multa ambitie. Nu acelasi lucru se poate spune despre generatiile anterioare, chiar daca au existat si exceptii.

CE E DE FACUT ?

Citeste mai mult:

http://www.wall-street.ro/editorial/681/Antreprenori-romani-invadati-America

SURSA: WALL-STREET.RO

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?