Sunt acei tineri romani care te fac sa zambesti spontan si sa fii mandru/mandra ca sunteti conationali. Alexandra Grigore face parte, fara indoiala, din elita Romaniei – a terminat doua facultati in paralel, este specializata in nanotehnologie, biofizica si chimie, a terminat masterul cu nota maxima si, mai nou, a obtinut prestigioasa bursa pentru doctorat a fundatiei Bill and Melinda Gates pentru Universitatea din Cambridge.

Wall-Street.ro a vorbit cu tanara de 28 de ani, originara din Constanta, pentru a afla povestea din spatele reusitelor sale.

“M-am hotarat sa fac un doctorat atat din pasiune pentru cercetare, cat si pentru a-mi prelungi anii de ‘independenta’ si a nu intra imediat in jocul lumii corporatiste”, spune ea, cu sinceritate.

“Am dat un search pe Google si intamplator am gasit programul din Nanotechnology Doctoral Training Centre, Cambridge, si bursa Gates pentru finantarea acestui. Nu cunosteam pe nimeni acolo, nu mai auzisem de aceasta bursa asa ca am dat inca un search, iar Google, ca intotdeuna, mi-a sarit in ajutor”, spune ea – fara a avea nicio legatura “corporate” cu compania americana ce detine cel mai mare motor de cautare din lume.

Bursa Gates este una dintre cele mai prestigioase din Anglia si incurajeaza studentii care vor sa aiba un impact social sau care vor sa schimbe lumea.

“Dupa ce am fost acceptata la Cambridge, proces care consta intr-o aplicatie online si un interviu telefonic, am avut separat interviul pentru bursa. Provocarea cea mai mare in tot procesul a fost ca nu stiam pe nimeni care sa fi aplicat din anii anteriori si nu stiam la ce sa ma astept. Cand am ajuns in Cambridge am aflat ca majoritatea vorbisera cu cineva inainte, aveau prieteni sau cunostinte care i-au informat ce fel de intrebari se vor pune”, povesteste tanara.

Fereste-te de statul degeaba!

In multe universitati, in special in Statele Unite se face o medietizare puternica a acestor burse, dar la noi (si nici in Germania) studentii nu sunt informati, puncteaza ea, amintind de anii in care a fost la studii in Germania.

“Din punct de vedere al interviului in sine, provocarea cea mai mare a fost sa-mi ascund surprinderea cu privire la intrebarile puse”, spune ea zambind. Diversitatea lor a fost pe alocuri deconcertanta, variind de la “cine este modelul tau?” pana la “Cum ai marketa un proiect la care ai lucrat in cadrul Universitatilor terminate”.

Practic, bursa oferita de Bill and Melinda Gates foundation ii va asigura acesteia studiile la Cambridge si suma de 13.000 de lire/an.

 Citeste tot articolul:

http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/159739/o-reusita-muncita-romanca-premiata-cu-o-bursa-de-la-bill-melinda-gates.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?