Investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare de teren agricol în România de la 1 ianuarie 2014, de când a fost permis acest lucru, a declarat, vineri, secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Italiană, Andrea Amato, la Forumul de Afaceri România-Italia 2014, scrie Agerpres.

‘De la 1 ianuarie, străinii pot cumpăra teren agricol în România, iar investitorii italieni au achiziţionat un milion de hectare. Au găsit aici terenuri foarte bune, la preţuri atractive, de 1.500 – 2.000 de euro pe hectar’, a afirmat Amato.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu a apreciat că suprafaţa menţionată este mare.

‘Un milion de hectare este cam mult, însă mă bucură faptul că este vorba şi despre firme româneşti cu acţionariat italian’, a spus Botănoiu.

România a fost obligată prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană să liberalizeze piaţa funciară pentru persoanele fizice din UE, începând cu 1 ianuarie 2014, ceea ce a modificat regimul existent până la acea dată, în care doar persoanele juridice aveau dreptul să cumpere terenuri.

Sursa: http://www.economica.net/investitorii-italieni-au-cumparat-un-milion-de-hectare-de-teren-agricol-in-romania_88539.html

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?