Transformarea unui perete altfel banal într-o veritabilă operă de artă va contribui la „estomparea” limitelor fizice ale unei încăperi.

Dacă visezi să locuiești într-o casă mai mare sau pur și simplu vrei să faci din locuința ta un spațiu mai plăcut, mai relaxant, poți apela la un (mic) truc de design, ce promite să împuște doi iepuri dintr-un foc. Este vorba despre o idee simplă, dar care poate avea un efect impresionant:

iluzie optica in design interior stiri imobiliare 1

Potrivit Freshome.com, imaginile murale sunt o soluție tot mai folosită în designul interior contemporan, acestea permițând transformarea unui perete altfel banal într-o veritabilă operă de artă. Extrem de populare, mai ales printre pasionații de călătorii (dar nu numai), sunt fotografiile cu peisaje, ce au un efect deosebit de relaxant prin faptul că reușesc să reintegreze natura în universul uman, adesea „sufocat” de agitația vieții citadine. Pe lângă efectul estetic deosebit, o asemenea soluție are și un rol cât se poate de practic, datorită faptului că imaginile în perspectivă creează iluzia optică a continuării spațiului dincolo de limitele fizice ale încăperii.

 iluzia optica in design interior stiri imobiliare  iluzia optica in design interior stiri imobiliare 6
 iluzia optica in design interior stiri imobiliare 3  iluzia optica in design interior stiri imobiliare 5

Dacă ești pasionat de pictură și vrei să dai un look (și) mai original casei tale, poți înlocui soluția modernă a fotografiilor aplicate pe perete cu una mai… clasică, constând în picturi realizate chiar de tine (sau de un prieten). Deși această din urmă variantă poate fi semnificativ mai costisitoare – financiar, dar și din punctul de vedere al timpului și al efortului depus, ea se va dovedi probabil o opțiune mai atractivă pentru… cunoscători.

 iluzia optica in design interior stiri imobiliare 8  iluzia optica in design interior stiri imobiliare 7
Sursa: imobiliare.ro
Sursă foto: Freshome.com
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2022 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?