Nestor Advisors Ltd, în parteneriat cu NNDKP România şi SC Concept SRL, reprezentat de Aurelian Dochia, se vor ocupa de proiectul BVB – BERD pentru “Revizuirea şi Implementarea Codului de guvernanţă corporativă din România”, potrivit unui comunicat al Bursei.

Potrivit informării, proiectul are o durată totală estimată de 24 de luni.

În decembrie 2012, Consiliul BVB a aprobat lansarea unui proiect comun BVB-BERD de guvernanţă corporativă, ce are ca obiectiv dezvoltarea practicilor de guvernanţă corporativă şi de raportare în rândul companiilor listate din ţara noastră, prin îmbunătăţirea recomandărilor din Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB, consolidarea implementării şi monitorizarea acestora.

Potrivit unui comunicat al Bursei din decembrie 2012: “Costul direct al proiectului, aproximat la 296.000 euro, va fi suportat de către BERD şi cofinanţat de BVB”.

În cadrul proiectului, consorţiul va revizui practicile de guvernanţă corporativă ale companiilor listate, inclusiv declaraţiile de conformitate şi procedurile de monitorizare ale BVB, va compara practicile de guvernanaţă corporativă din România cu cele din ţările similare ca nivel de dezvoltare şi va elabora propuneri adecvate pentru ţara noastră, creşterea practicilor de guvernanţă corporativă, expunerea şi monitorizarea conformării cu Codul de guvernanţă.

De asemenea, se va urmări “dezvoltarea unei metodologii pentru BVB pentru evaluarea practicilor de guvernanţă corporativă ale companiilor listate, monitorizarea practicilor de raportare şi revizuirea calităţii declaraţiilor de conformitate şi procesarea informaţiilor oferite de către companiile listate în rapoarte publicabile”, mai arată documentul citat.

Consorţiul va asista BVB la adoptarea şi implementarea metodologiei, va revizui Codul de guvernanţă corporativă şi cadrul de guvernanţă corporativă din România, va crea Indicele BVB de Guvernanţă Corporativă şi metodologia de includere a companiilor în indice, se mai precizează în comunicat.

Sursa: BURSA.RO

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?