Florentina Ciocan si prietenul sau au lansat in urma cu trei luni un produs care „face valuri” deja in randul utilizatorilor de retele sociale, principalul canal de promovare a Leac de-un veac, o crema realizata dupa o reteta veche de 100 de ani.
Reteta cremei Leac de-un veac a fost transmisa din generatie in generatie in familia prietenului sau, povesteste pentru wall-street.ro Florentina Ciocan (27 ani). Absolventa a facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Florentina a fost si este inca implicata intr-o afacere de familie care are ca principala activitate productia si exportul de incaltaminte sport. In urma cu trei luni a decis sa lanseze pe piata un produs nou, o crema care are la baza o reteta veche de 100 de ani.
”Prietenul meu imi povestise pe scurt ca, inca de cand era copil, parintii sai o preparau in casa, dovedindu-se benefica pentru numeroase afectiuni ale pielii. Am inceput sa devin mai interesata de subiect odata cu telefoanele persoanelor care o solicitau, iar la interval de o saptamana – doua, imi transmiteau multumirile. Aveam in fata o poveste frumoasa si un produs eficient. Stiam amandoi ca ar fi pacat sa ramana la acest stadiu si am luat decizia de a-i crea o identitate”, spune antreprenoarea.
Investitia initiala s-a ridicat la 15.000 de euro, bani care au inclus brevetarea, branding-ul, diferite teste, promovare si stocul de marfa. Momentan nu au recuperat investitia initiala insa cei doi antreprenori estimeaza ca acest lucru se va intampla pana la finalul acestui an.
Ambalata in vase de 50 grame, crema Leac de-un veac este alcatuita din propolis, ceara de albine, rasina de conifere, sacaz, parafina si ulei de floarea soarelui. Impreuna aceste ingrediente alcatuiesc un unguent dezinfectant, antiinflamator si regenerant. Crema poate fi folosita in cazul arsurilor, ranilor, infectiilor si iritatiilor de diferite feluri. De asemenea, pentru ca nu contine nici parabeni, nici parfum sau alcool, poate fi o varianta pentru pielea delicata a bebelusilor. Pretul unei astfel de creme este de 56 de lei.
Fiecare componenta a produsului este ca o ”piesa dintr-un puzzle”, subliniaza Florentina Ciocan. Astfel, vasele sunt facute de mesteri olari la Curtea de Arges, dopurile de pluta naturala sunt fabricate in Portugalia, ingredientele vin de la diferiti furnizori, iar compozitia propriu-zisa este preparata in laboratorul companiei Genmar.
Crema-minune care nu trebuie sa lipseasca din casa
”Procesul de productie incepe cu fabricarea vaselor de lut. Pentru ca acestea trec prin diferite etape precum modelarea manuala, uscarea si arderea, acest procedeu dureaza 3 pana la 4 saptamani. Intre timp, vor fi produse si dopurile, care ajung in tara dupa 2 saptamani de la comanda si se calculeaza necesarul de ingredient pentru lotul ce va fi produs. Vasele impreuna cu dopurile sunt duse apoi la tampografiat (1-2 zile), dupa care vor pleca la laborator impreuna cu ingredientele si etichetele, de unde in 24-48 ore vor iesi produsele finale”, explica antreprenoarea.
Pentru acest an cei doi fondatori ai Leac de-un veac estimeaza ca vor vinde aproximativ 3.000 de bucati prin intermediul site-ului propriu sau a magazinelor online specializate in vanzarea de produse naturiste si organice. Un alt obiectiv important il constituie marirea lantului de distributie si conceperea unor produse noi, pentru diversificarea gamei.
Cifra de afaceri vizata pentru acest an este de 35.000 de euro.
”Peste 5 ani, ne dorim ca Leac de-un veac sa fie acel produs pe care trecerea timpului il inradacineaza in constiinta romanilor drept “crema-minune”, buna la toate, care nu trebuie sa le lipseasca din casa”, mai spune Florentina Ciocan.