Mark Zuckerberg, fondator si CEO al Facebook, va vinde 41,35 milioane de actiuni la reteaua de socializare, in valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari, in cadrul unei oferte de 70 milioane de actiuni derulata de companie.
In urma anuntului, titlurile Facebook au scazut cu pana la 5,3% in sesiunea de tranzactii futures care preceda deschiderea sedintei bursiere de joi pe bursa de la New York.

Restul actiunilor din oferta vor proveni de la ceilalti actionari sau vor fi emise de companie, a anuntat joi Facebook, care s-a listat la bursa in luna mai a anului trecut.

Intreaga oferta este evaluata la 3,9 miliarde de dolari, pe baza pretului de la finele sedintei bursiere de miercuri.

Actiunile Facebook au inchis miercuri la New York in urcare cu 1,29%, la 55,57 dolari, nivel la care capitalizarea de piata a retelei de socializare este de 135,33 miliarde de dolari.

Compania a precizat ca va utiliza fondurile obtinute in urma ofertei petru fnantarea capitalului de lucru si alte chestiuni interne. Zuckerberg va utiliza banii obtinuti prin vanzarea de actiuni in principal pentru plata unor taxe, potrivit Facebook.

Valoarea actiunilor Facebook a crescut de peste doua ori in acest an.

Sursa: business24.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Contacteaza-ne!

Se trimit datele

©2021 ANBAR - Asociatia Nationala a Brokerilor de Afaceri din Romania office@anbar.ro : 0212665677

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?